Yardımsever Komedyen Kaan Sekban...


      Kaan Sekban, kendisi sosyal medya platformlarında oldukça aktif ve o mecranın gücünü arkasına alıp bu işe bankacı olduğu zamanlarda evden bilgisayarı başında 5-10 kişiye yaptığı kısacık stand-uplarla başladı. Muazzam bir enerjiye sahip. Kendisini Zorlu Performans Sanatlarında 'Kaan Sekban Saçmalar' gösterisini izlemiştim , uzun yıllar bankacılık yaptığından, yani öyle sanıyorum, malzemesini ağırlıklı olarak oradan almış.


      İzleyici olarak gittiğim gün de ağırlıklı bankacı seyircisine sahipti. Kaan Sekban'ın çok bilgili, okuyan ve çok izleyen biri olduğunu gösterilerinde veya sosyal medya hesaplarında kolaylıkla görebilirsiniz. Yalnız yaptığı gösterilerde halkın  tamamına değil de belli bir seviyedeki beyaz yakalı dediğimiz kitleye seslendiğini söylebilirim. Tabiiki her kitlenin mizah anlayışı birbirinden farklı. Yalnız Kaan Sekban'ın komedyenlik kimliğini ve belli bir nebze yakaladığı popülerliğini harmanlayıp sosyal konulara el atması takdire şayan ve birçok sanatçıya örnek olması gereken türden. Bilmeyenler için benim bizzat şahit olduğum,  ve sosyal medyada gördüğüm yardım kampanyalarını söylim. Zorlu Performans Sanatları'nda sokak hayvanları için mama kampanyası, SMA hastalarına bağış toplamak için saatlerce canlı yayın yapması, Cüneyt Özdemir' in youtube kanalına konuk olup hakları yenen ve seslerini işlerini kaybetme korkusu yüzünden dile getiremeyen beyaz ve mavi yakalıların mesai ücretleri konusunda bir ses olması, sosyal medya platformlarında kadın cinayetlerini dile getirmesi, LGBT haklarını yüksek sesle dile getirmesi vs eminim daha fazlasını da yapmıştır. 


     Yaptığı gösterilerde mizah olarak halkın en dibine kadar inemese de yaptığı yardımlarla, dokunduğu hayatlarla halkın kalbinde yerini en diplerde yer almakta. Kaan Sekban aynı zamanda  İngilizce stand-up da yapmakta. İlk instagramda seyrettim çok hoşuma gitti yanılmıyorsam İngilizce stand-up projeleri de var. Şimdilerde ' Alt Tarafı Bi Talk Şov'u sunmakta, 


     Kaan Sekban'ın mizah anlayışı pek bana kısmen hitap etmese de yaptığı işleri çok başarılı buluyorum. Bu zamanda şöhretini doğru kullanan nadir simalardan. Başarılarının devamını  ve çizgisini bozmamasını diliyorum. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar