Cem Yılmaz vs Şahan Gökbakar


Türkiye'de genel olarak insanların bir hastalığı olduğunu düşünüyorum adını koyamadım ama şu şekilde ifade edersek aynı işi yapan iki insanın, bunlara kurumları da ekleyebiliriz, bağnazca karşılaştırılmasıdır. İPhoneHuawei mi, AdidasNike mı, KıvançKenan mı, Messi mi Ronaldo mu bu karşılaştırma böyle uzar gider. 

       Ben asla karşılaştırmaya karşı değilim, iki şey veya insan arasında yapılan eleştiriler, kıyaslamalar hep olmalı iki farklı bakış açısı mutlaka gerekli eyvallah bunda sıkıntı yok. Peki sıkıntı nerde , ayrıca benim hastalık olarak gördüğüm  nokta , birini överken ötekine tü kaka denmesidir. Tarafını tuttuğumuz şeye körü körüne bağlanmak empati kuramamak, kendi fikirlerini empoze etmeye çalışmak ve  beğeninize göre kendinizi üstün görmek ve gerçekte YALAN SÖYLÜYOR olmanız. İşte bizim insanımızın hastalığı bu, karşılaștırmada dozu kaçırmak. 

        Gelelim iki başarılı komedyenimize benim için ikisi de başarılı ve bunu hak eden iki komedyen sizce kaç kişi hem Şahan'ı, hem Cem Yılmaz'ı açıkça sevdiğini itiraf edebilir? Sosyal Medyada maşallah herkes Cem Yılmaz fanı, neden biliyor musunuz, çünkü Cem Yılmaz  zekice ve ince espriler yapar bunları da Cem Yılmaz kadar zeki insanlar anlar, eğer Cem Yılmaz'ı sevmiyorsanız lütfen gidin bir IQ testi yaptırın çünkü sizin için yaşamak havadaki oksijen kaybından başka birşey değildir. Şahan mı neydi o, Recep Ivedik miydi ne adını da tam hatirlamiyorum. Biraz izledim , lyyy kaba, iğrenç, pis, tam bir hanzo, onu izleyip de gülen var mı ki, TV de görsem kumandayı fırlatır anında kaparım, ne o kaba komedi falan. Ayrıca Cem Yılmaz izleyip gülmüyorsaniz kusura bakmayın sizin kanınızda ağır dozda  Şahan Gökbakar espri anlayışı vardır. Yani sosyal medyada veya arkadaş ortamında bu tür  kıyaslamalar görüyoruz. Peki neden her ikisinin de başarılı, halkın nabzını iyi yakalan başarılı komedyenler olarak bakmıyorlar. Şahsım olarak, Cem Yılmaz'a da gülüyorum, Recep Ivedik veya Şahan Gökbakar'in komedi şovlarına da gülüyorum. İnsanlar neden eleştiride uçuk yorumlar yaparlarki, birisi siz Recep Ivedik izliyorsunuz diye aşağılar gibi bakıyorsa kendini zeki sanıyordur, muhtemelen de TV'de Recep Ivedik çıktığında da kitleniyordur ekrana. Birebirde arkadaşlar samimi olduğunda bu gerçeği itiraf ederler ama topluluk arasında söylemekten çekinirler, aptal olduğunu düşünmesinler diye. İkilinin birbirine giren fanları kadar , iki komedyen karşı karşıya kalmamıştır bile.Nedir bu ahmaklık anlamak zor, kraldan çok kralcı olmak bu ülkede her mecrada görebilirsiniz. Cem Yılmaz gösterisini canlı izledim, Recep İvedik filmini de sinemada izledim. Her ikisinde de güldüm, eğlendim ve yaptıkları işlerinin hakkını sonuna kadar verdiklerini  de gördüm . Bana göre ikisini karşılaștıracak olursak benim yorumum şu olurdu : Şahan Gökbakar'in filmleri ve TV șovları gerçekten başarılı ve izlemeye değer ki zaten biliyorsunuzdur gişe rekorunu kıran filmlerde 1.sırada yer alıyor. 

     Aslında bu, şu bir nebze şu demek; Recep Ivedik izleyen düşük zeka seviyesine sahiptir diyen Cem Yılmaz fanları da onların içindeydi sadece açıkça bunu ifade edemiyorlardı.Cem Yılmaz'ın da stand-up gösterileri de izlemeye gülmeye doyamıyorsunuz ama aynı şeyleri filmleri için söyleyemeyeceğim şimdi Cem Yılmaz fanlarının yanında söylersen 'Siktir git hoșșaf git Recep Ivedik izle' der, mal bilmezki ben onu da seyrediyorum. Yalnız Şahan Gökbakar daha tek kişilik gösteri veya stand-up şovu yapmadı o yüzden Şahan'in tek kişilik şovu olmadığı için birşey diyemeyeceğim. Aslında Cem Yılmaz film yapmaktan hoşlanıyor, arkadaşları da hepsi oyuncu zaten kafa adamlar o yüzden film yapmak hoşuna gidiyor, beğenip beğenilmemek gibi kaygıları olduğunu düşünmüyorum. 

        Cem Yılmaz filmlerinden tabiki favorilerim AROG ve GORA, Türkiye'de hem film teknikleri açısından hem de Türk bilim kurgu-fantastik   filmlerinin öncülerinden diyebilirim. Anlaşılacağı üzere her iki komedyenimiz de başarılı, tabi hitap ettikleri kitle farklı olabilir ama bu birinin diğerinden üstün olduğunu göstermez. İzleyicilerin at gözlüklerini çıkarıp tarafsız yorumlar yapmalarına davet ediyorum. Tamam taraf tut ama yiğidi öldür hakkını yeme bari. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar